Medisch pedicure

Een pedicure behandelt en verzorgt de nagels, verwijdert eelt en indien aanwezig likdoorns van mensen met alledaagse voetproblemen. Daarnaast kan de pedicure u adviseren ten aanzien van de persoonlijke hygiëne en huidverzorging van de voeten.

Pedicure met een aantekening DV en/of RV

Een pedicure kan in het bezit zijn van een aantekening ‘voetverzorging bij diabetici’ (DV) en/of ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ (RV). Dit betekent dat de pedicure naast een basis voetbehandeling is gespecialiseerd in het geven van voetbehandelingen bij mensen met diabetes of reuma.

Medisch pedicure

Een medisch pedicure is een pedicure die naast de basisopleiding een aanvullende opleiding ‘medisch pedicure’ heeft afgerond. Hierdoor is de pedicure in staat alle soorten voeten te behandelen zoals de risicovoeten ten gevolge van diabetes, reuma, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De medisch pedicure heeft de beschikking over specialistische technieken waarmee complexere voet- en nagelproblematiek kunnen worden behandeld, zoals nagelbeugels, nagelreparaties, ortheses en vilttechnieken. De medisch pedicure staat geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures.

Vergoeding zorgverzekeraars

De behandeling bij diabetici wordt in enkele gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. De overige behandelingen worden soms vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Uw zorgverzekeraar kan u hierover uitgebreid informeren.

Contact info

Email

info@podocentrumamsterdam.nl

Telefoon

020 - 227 88 88

Praktijk

Spanderswoudstraat 96
1024 LE Amsterdam (Noord)